Profiel Patricia Ortiz

Profiel Patricia Ortiz

restaurator Patricia Ortiz

Patricia Ortiz is een professionele restaurator met meer dan 20 jaar internationale ervaring in de restauratie van schilderijen, lijsten, sculpturen en andere voorwerpen. Patricia is afkomstig uit Spanje, heeft gewoond in Ierland en de Verenigde Staten en is inmiddels al weer meer dan 10 jaar woonachtig en werkzaam in Nederland.

Opleiding

Patricia heeft aan de Complutense Universiteit in Madrid een master opleiding gevolgd in restauratie van schilderijen en lijsten. In het Prado Museum in Madrid heeft ze kennis en ervaring opgedaan met technische analyse van schilderijen. Ze heeft aan de universiteit en in het museum aan vele restauratie projecten gewerkt, zoals o.a. aan de Basiliek van Avila.

Ervaring

Patricia heeft een ruime internationale ervaring opgedaan in het restaureren van schilderijen, sculpturen, lijsten en andere voorwerpen. Tijdens haar jarenlange verblijf in Ierland was ze restaurator voor de National Gallery in Dublin. In deze jaren heeft ze zich gespecialiseerd in 19de eeuwse olieverf schilderijen van Spaanse, Ierse en Britse meesters, o.a. Murillo, Soroya, Lawrence, Reynolds, Orpen en Lavary en vele anderen.

De afgelopen 10 jaar heeft Patricia in Nederland gewerkt en zich bekwaamd in de Hollandse meesters en stromingen. Ze heeft veel ervaring met werken uit de Haagse School van o.a. Willem Maris, Jacob Maris, Jozef Israels, Floris Arntzenius, Jan Hendrik Weissenbruch, Willem Bastiaan Tholen en vele andere meesters zoals Rembrandt, Ferdinand Bol en Cornelis Springer. Ook heeft ze ervaring in het restaureren van moderne en contemporaine kunst van artiesten als Herman Brood en Steve Tepas. Patricia werkt zowel voor particulieren, bedrijven als musea. Voor Museum Gouda en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam heeft ze vele schilderijen en objecten gerestaureerd.

Vakkennis

Patricia volgt regelmatig beroepsgerichte cursussen, workshops en seminars om haar kennis te onderhouden en uit te breiden, zoals bijvoorbeeld:

Patricia beschikt over een breed lokaal en international netwerk van restaurators met expertise in verschillende disciplines.
Patricia is een echte kunstliefhebber en bezoekt vaak musea en tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Als kunstschilder heeft Patricia ook een eigen portfolio en collectie schilderijen.

Publicaties

Regelmatig komt Patricia Ortiz in het nieuws naar aanleiding van haar restauratie werkzaamheden. Onderstaand treft u enkele media publicaties aan: