Sculptuur restaureren

Om uw schilderij weer in originele staat te herstellen zal de restaurator -mede afhankelijk van de staat van het schilderij- verschillende werkzaamheden uitvoeren. Onderstaand vindt u een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden. Als u aan de linkerkant van het scherm een bepaalde activiteit selecteert dan zal aan de rechterkant meer informatie en een voorbeeld getoond worden. Sculptuur restaureren zal in deze sectie behandeld worden.

Sculptuur restaureren

Niet alleen voor de restauratie van uw schilderijen, maar ook voor de restauratie van allerlei andere voorwerpen kunt u bij ons terecht. Ortiz Art Clinic is ook uw partner voor sculptuur restaureren evenals muurschilderingen, altaarstukken, fresco’s, enz. Wij werken nauw samen met een lokaal en internationaal netwerk van specialisten op een eigen vakgebied.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en maatwerkoplossingen die wij kunnen bieden.

Voorbeelden

In bovenstaand voorbeeld wordt het linkervoorbeen van een sculptuur van een paard gereconstrueerd. Op de middelste foto is zichtbaar hoe eerst een afdruk gemaakt wordt van het onderste gedeelte van het rechtervoorbeen. Deze afdruk dient als mal om een afgietsel te maken. Door het afgietsel te monteren aan het breukvlak wordt vervolgens de linkervoorpoot gereconstrueerd.

In dit voorbeeld is duidelijk het verschil waarneembaar tussen de sculptuur in aangetaste vorm en na restauratie. Kleine beschadigingen zijn weggewerkt, het sculptuur is schoongemaakt en heeft weer een beschermende laag gekregen. De doffe uitstraling heeft daarbij plaatsgemaakt voor de volle en levendige kleuren van het oorspronkelijke sculptuur.